Сергій Свириденко з Іванопілля відкрив крамницю з такою назвою, де продає сири і ковбаси власного виробництва
Поки покупців у нього небагато, людей трохи лякає ціна: козячий сир тут від 300 гривень, сиров’ялена ковбаса і м’ясо від 250 грн.
-Я хочу тут поставити слайсер, аби нарізати людям свіжий бекон, щоб вдома вони одразу могли його смажити. Так, у мене ціна вища за те м'ясо, що вирощують на свинокомлексах за три місяці. Але тут 100% натуральний продукт. Я і моя родина це виготовляємо, тому гарантую якість. Таких невеликих крамниць, де власник сам продає товар, багато у Європі. Я свого часу працював у Португалії, бачив, як вони це роблять, тепер цей досвід впроваджую на Донеччині. Мрію, аби і в Україні малий бізнес розвивався, але для цього потрібно багато працювати і знайти свою нішу на ринку, - поділився підприємець.
Цього літа Сергій Свириденко взяв участь у конкурсі “Український донецький куркуль”, нещодавно отримав гроші на свій проект і почав будівництво сироварні. Гроші переможцям проекту дає Донецька обладміністрація і місцева влада. Максимальна сума гранту - 500 тисяч гривень.