Донеччина є одним з лідерів у впровадженні системи безпеки продуктів

426 українських підприємств впровадили систему НАССР, 143 на стадії розробки та впровадження. Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час круглого столу «Впровадження системи НАССР в аграрному секторі».

«Для нас при цьому пріоритетом залишається безпечність української продукції, яку купує український чи закордонний споживач. Тому Мінагрополітики та Держпродспоживслужба разом з представниками бізнесу постійно працюють над тим, щоб система HACCP на українських підприємствах була дієвою та ефективною, а не лише «на папері»», - сказала Ольга Трофімцева.

Вона додала, що лідерами за кількістю підприємств, які впровадили або розпочали роботу з розробки системи НАССР є Дніпропетровська, Донецька, Волинська, Вінницька та Харківська області, де нараховується відповідно 60, 49, 48 і 45 таких підприємств. А в розрізі галузей найкращі показники у м’ясопереробній та молокопереробній.

Підприємства малого бізнесу, де працюють до 10 людей, на впровадження системи НАССР мають ще рік – до вересня 2019 року, повідомили у прес-службі Мінагрополітики.

Міжнародна системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (англ. HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Points)– система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.