Глінтвейн - один із найтепліших зимових напоїв. Солодкий та злегка алкогольний напій може зробити зимовий вечір трошки магічнішим, адже його головна мета - не сп’янити вас, а зігріти зсередини тіло і душу.
Ми підготували два рецепти глінтвейну на цю зиму. Перший - класичний. Він підійде для кожного, хто захоче приготувати цей напій вдома.
Другий - авторський, але від того не менш смачний. Читайте і обирайте те, що вам сподобається найбільше.
Класичний глінтвейн вдома
Головним принципом приготування напою є той факт, що варити глінтвейн потрібно повільно, на вогні, але пам’ятайте, що гаряче вино не можна в жодному разі доводити до кипіння.
Інгредієнти для приготування глінтвейну на 8 порцій
Червоне вино ¾ л
Вода ¾ л
Яблуко 2 штуки
Апельсини 2 штуки
Мед 200 г
Кориця по смаку
Гвоздика по смаку
Аніс (бадьян) по смаку
Кардамон по смаку
Мускатний горіх по смаку
Імбир по смаку
Каркаде 1 столова ложка
Чорний чай
Покрокова інструкція для приготування глінтвейну (час приготування 20 хв)
Залити воду в каструлю і довести до кипіння.
Всипати чай і спеції. Використовувати потрібно не мелені спеції, інакше глінтвейн вийде каламутним.
Залити вино, додати нарізані фрукти та мед.
Варити глінтвейн потрібно повільно на вогні, але в жодному разі не можна доводити гаряче вино до кипіння. Тому треба вчасно зняти з вогню.
Додайте в гаряче вино спеції за смаком.
Глінтвейн з ягодами та грушами
Інгредієнти для приготування глінтвейну на 8 порцій
Cкладові:
3шт.Груша(тверді сорта)
1-2пляшкиСухе червоне вино
200гОжина(заморожена)
0,25шт.Цедра апельсину(чверті апельсину)
4шт.Зірочка бадьяна
4шт.Зерна кардамону
2-3шт.Гвоздика
1палочкаКориця
90-110гЦукор
ГЛІНТВЕЙН З ЯГОДАМИ І ГРУШАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
У велику каструлю виливаємо вино. У мене була одна пляшка червоного сухого, тому в процесі приготування глінтвейну і груш мені доводилося їх постійно перевертати. Якщо взяти кілька пляшок вина, то груші будуть повністю покриті вином, при цьому кількість цукру можна збільшити. А от кількість спецій залиште однаковою.
У груш зрізаємо дно і чистимо від шкірки за допомогою ножа для чищення овочів. Обов’язково обирайте тверді сорти груш.
Викладаємо груші в вино, додаємо цукор і спеції, цедру апельсина, доводимо до кипіння на середньому вогні, а потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин.
За кілька хвилин до готовності додаємо ягоди ожини, після чого дістаємо груші і подаємо окремо, а глінтвейн розливаємо по чашках, додавши в кожну по шматочку апельсина.