5 креативних зимових напоїв

Зима - час теплих вечорів і смачних креативних напоїв.

Ми підготували 5 цікавих рецептів смачних зимових напоїв. Готуйте і балуйте своїх близких смаколиками. 

Гарячий апельсиновий напій 

Інгредієнти: 

апельсин - 1 шт;

цукор - 4 ст. л.;

гвоздика - 3-4 бутона;

кориця - за смаком.

Спосіб приготування:

Почистіть апельсин від цедри, наріжте тонкими слайсами та помістіть у чайник, додайте цукор та розімніть. Додайте до суміші гвоздику, корицю та залийте 150 мл води, дайте час настоятись. Влийте ще 250 мл води, розлийте по чашкам та прикрасьте цедрою.

Какао зі згущеним молоком

Інгредієнти:

молоко - 250 мл;

вершки 11% - 250 мл;

какао-порошок - 15 г;

згущене молоко - 3 ч.л.;

кориця - половина чайної ложки;

маршмеллоу.

Спосіб приготування:

Підігрійте молоко та вершки у маленькому сотейнику, насипте какао та перемішайте до появи пінки. Додайте  згущене молоко та ще раз перемішайте, але не давайте молоку закипіти. Варіть до повного розчинення какао 3-4 хвилини, зніміть з вогню. Розлийте у чашки, додайте корицю та маршмелоу.

Масала-чай

Інгредієнти:

імбирний настій - 80 мл;

мед - 2-3 ч.л.;

молоко - 200 мл.

Спосіб приготування:

Приготуйте імбирний настій (додати в ємність чайну ложку імбиру, кардамону, чорного перцю, кориці й анісу, залити окропом, дати настоятися). Підігрійте молоко у кружці, через сито додайте настій, мед.

Грог

Інгредієнти:

чай - 2-3 ч.л.;

цукор - 2-3 ч.л. ;

гвоздика - 3 шт;

перець горошком - 4 шт;

бадьян - 6 зірочок;

кориця і мускатний горіх - щип.;

лавровий лист - 1 шт.;

ром - 500 мл.

Закип'ятіть 600 мл води і заваріть міцний чай, додавши цукор і прянощі. Через 5-7 хвилин повільно влийте 500 мл рому, потім знову підігрійте, але не доводьте до кипіння. Зніміть з вогню і накрийте кришкою. Через 10 хвилин розлийте по бокалам і подавайте, прикрасивши слайсами лимона.

Білий гарячий шоколад

Інгредієнти:

молоко - 300 мл;

вершки 33% жирності - 150 мл;

мускатний горіх - за смаком;

білий шоколад - 150 г;

зерна ванілі - ½ стручка зерна.

Спосіб приготування: 

Змішайте в невеликій каструльці вершки і молоко, зерна ванілі і мускатний горіх. Тримайте суміш на вогні до появи бульбашок. Розломленим на шматочки шоколад помістіть в глибоку ємність. Зверху полийте приготовленої сумішшю, перемішайте.