• Головна
  • Що приготувати на Новий рік вегетаріанцям
11:39, 29 грудня 2019 р.

Що приготувати на Новий рік вегетаріанцям

Що приготувати на Новий рік вегетаріанцям

Новорічне меню та страви - один з головних атрибутів свята. Що приготувати для вегетаріанців?

Вже прийшов час складати список продуктів та потроху створювати новорічний стіл. Якщо ви, ваші члени сім’ї, або ваші гості не їдять м’яса, то вам знадобляться кілька варіантів вегетаріанських страв. 

Ми запропонуємо вам кілька страв, які можна приготувати до новорічного столу: рататуй; пиріг-рулет з грибами; картопля, запечена у духовці з травами; вегетаріанські котлети; рисова запіканка з фруктами та горіхами. Зупинимось детальніше на одній зі страв, приготуємо рататуй. 

Цей рецепт став особливо популярним після виходу однойменного мультфільму. І ми пропонуємо спробувати класичний варіант страви з прованськими травами, часником і оливковою олією. 

Інгредієнти:

Баклажан - 300 г,

Кабачок - 300 г,

Помідор - 1 кг,

Лук - 2 шт,

Болгарський перець - 2 шт,

Часник - 3 зуб,

Оливкова олія - 50 мл,

Сіль - за смаком,

Прованські трави - 1 ч.л.

Підготуйте овочі, вимийте їх ретельно. У кабачків і баклажанів зріжте хвостики, у перцю видаліть насіння. Помідори розділіть на дві рівні порції, один з яких обдайте окропом і почистіть від шкірки.

Спочатку потрібно приготувати соус. Для цього поріжте дрібно цибулю, обсмажте її до напівготовності на 2 столових ложках оливкової олії. Додайте щіпку солі.

Помідори без шкірки і болгарський перець поріжте дрібними кубиками і додайте до цибулі. Обсмажте до м'якості всіх овочів. 

Кабачки, баклажани і помідори поріжте кільцями однакової товщини, не більше 5 мм.

Оливкову олію змішайте з давленим часником і прованськими травами, додайте пару пучків солі. На дно вогнетривкої форми викладіть і розрівняйте овочевий соус.

Овочі посоліть за смаком, викладіть на соус, чергуючи кабачок, баклажан і помідор. Зверху щедро полийте ароматним маслом з часником і травами. Накрийте фольгою форму, відправте її на 30 хвилин в духовку, температура - 180 градусів.

Зніміть фольгу і запікайте ще 20 хвилин. Рататуй готовий! Смачного!  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Слов’янськ #Дружківка #Костянтинівка #страви #вегетаріанці
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...